تامر الخطيب.. “دوري في “حاصلة في كايرو” تضاعف من 3 إلى 6 مشاهد”

تسنيم أيمن
يشارك الفنان الشاب تامر الخطيب في مسلسل “حاصلة في كايرو”، المقرر عرضه خلال موسم رمضان 2026 عبر إحدى المنصات الرقمية، ويجسد خلال الأحداث شخصية سائق سيارة، في إطار تشويقي اجتماعي، يتنقل بين حقبتين زمنيتين، حيث تتشابك حياة امرأة وابنتها تعيشان في القاهرة مع التغيرات الاجتماعية والإنسانية التي يفرضها الزمن.

كيف جاء ترشيحك للدور في مسلسل “حاصلة في كايرو”؟
“عن طريق المنتجة رشا عصفور.”
هل تعتبر هذا الدور خطوة جديدة أو مختلفة في مسيرتك الفنية؟
” إن شاء الله، الدور ده طبعًا كبير، وأكيد مختلف. إحنا كنا متفقين على مشاهد معينة، لكن لما الأستاذ وائل شافني وتعاملت معاه، الموضوع وصل لحاجة تانية غير الاتفاق. كنا متفقين نعمل مثلًا 3 مشاهد، والحمد لله بصوّر 6 مشاهد، وده شيء كويس جدًا بالنسبة لي.”
كيف تصف طبيعة دورك في العمل؟ هل هو كوميدي أم درامي؟
“بالنسبة لي أنا كوميديا.”
أين تم تصوير مسلسل “حاصلة في كايرو”؟
” التصوير تم في مدينة الإنتاج الإعلامي، وفيه جزء تصوير في الجزائر.”
كيف تعاملت مع اختلاف اللهجة بين المصرية والجزائرية داخل العمل؟
” هيبقى فيه لهجة جزائرية ولهجة مصرية، مش لغة واحدة. في المسلسلات كل واحد بيتكلم بلهجته، هما بيتكلموا بلغتهم وإحنا بنتكلم بلغتنا.”
من هم النجوم المشاركون في العمل؟
“من مصر: سعد الصغير، عايدة رياض، منة عرفة، إيمان السيد، عمرو عبدالعزيز، محمد الصاوي، عزة مجاهد، زينب وهبي.
من الجزائر: سهيلة معلم، محمد خساني.”
ما تفضيلك الشخصي لتوقيت عرض الأعمال: خلال رمضان أم خارجه؟
“أنا مجربتش الشغل بره رمضان كتير، إحنا متعودين إن الشغل في رمضان لازم يكون قوي ويعمل بصمة، عشان وسط الزحمة الأعمال ممكن تِضيع. لكن أعتقد إن المسلسلات اللي بتتعرض على المنصات بيبقى الرواج عليها أفضل من اللي بتيجي على التلفزيون.”
ماذا تفضل أكثر: التمثيل الكوميدي أم الدراما؟
” مش بحب أدوار الكوميديا التقليدية، لكن بحب الأدوار الشريرة جدًا. نفسي أمثل كوميدي شرير، واتأثرت في ده بالفنان الراحل عادل أدهم، لأنه كان مميز جدًا في النوع ده.”



